Spenótkrémes durumtészta
Ez egy nagyon eccerű recept :)
1) Spenótleveleket alaposan megmossuk. Hevítünk egy kis olivaolajat. Lecsurgatott leveleket ráteszzük az olajra. (NEM kell leszedni a spenót szárát!!)
Hozzáadunk egy kis tengeri sót, vegamixet, egy csipet örölt korriandert, végül 2 gerezd zúzott fokhagymát. (Jó fokhagyma zúzó konyhai alapkellék! A rossz viszont egy rémállom: nem kell hogy szép legyen, csak zúzzon!)
Ott hagyuk párolni.
2) Vizet forralunk, teszünk bele egy kis sót és egy kis hidegen sajtolt olajat (hogy ne ragadjon össe a tészta).
Lobogó vízben odateszünk tojásnélküli durum-tésztát (ehhez legjobb valamilyen cső-tészta).
Magam részéről az "al dente" elkészítést kedvelem. Al dente annyit jelent, a "foghoz", és arra utal, hogy a kész tészta még tanusíton valami ellenállást harapáskor - magyarán nem kell agyonfőzni! - a tészta valóban akkor az igazi, ha még egy picikét kemény.
3) Az puhára párolt spenótot beleteszzünk egy botmixer-edénybe (vagy turmixba) , és pépesítjük.
A tésztát és a spenótkrémet érdemes külön tálalni, hogy mindenki ízlés szerint adagolhasson.
Extra:
Én tésztához imádok kovi-ubit enni, a legjobb a kapros-fokhagymás házi.
Hozzávalók:
Spenót
Olivaolaj
Tengeri só
Vegamix
Őrölt korriander
Fokhagyma
Hidegen sajtolt napraforgóolaj
Tojásnélküli durum-tészta
1 Comments:
Hali,
Bár ínycsiklandó, nem próbáltam még ki, most csak 1 részletet szeretnék felvetni:
egyszer egy bioboltban elhallott párbeszédben az derült ki, hogy a hidegen sajtolt olajokat, mint amilyena az oliva is, nem szabad melegíteni, mert nemtommilyen mérgek szabadulnak fel.
Te nem hallottál valami ilyesmiről?
(Amúgy mi is olilvaolajat használunk a sütéshez... egyelőre még gyűjtöm a bizonyítékot).
Ciao, jó főzést:
MM
Post a Comment
<< Home