Friday, August 18, 2006

Hagymás Bab


Friss fejtős babot "megfejtünk". (Időigényes folyamat, az ember igencsak elgondolkodik, hogy milyen tempóban él.) Éjszakára beáztatjuk.

3 fej hagymát apróra vágunk (vagy nem apróra... ízlés kérdése) és oliva olajban oda rakjuk dinsztelődni. Amikor aranysárgás, hozzádjuk a leszűrt, leöblített babot. Öntünk rá egy kevés vizet (épp hogy ellepje) és hozzáadunk 3-4 babérlevelet. Hagyjuk főni, odafigyelve, hogy mindig kipótoljuk a vizet. Megszórjuk vegamixxel, egy kevés majorannával, majd ízlés szerint római köménnyel. A római kömény adja az alapízt, de óvatosan, igen markáns fűszer.
Fontos! sót babhoz csak a végén adjunk, mert megkeményíti a babot.
Ha alaposan áztattuk a babot, akkor kb 3/4 óra főzés elég.
Ha már puha a bab, kis paprikás rizsliszzttel berántjuk.

Menet közben krumplit tisztára sikálunk egy kefével, héjástul kockába vagy vaskosabb szeletekbe vágjuk, és odatesszük főni sós vizben. A krumpli-héj nagyon egészséges és ízletes; a krumplit nem kell mindig meghámozva fogyasztani, sőt!

Bazsalikomos paradicsom salival kitűnő. (Parit összevágjuk, meghintjük egy kis olajjal - oliva, vagy tökmag - szórunk rá egy kis bazsalikomot, ha van friss, akkor szuper, de a szárított is megteszi.)
Ennyi!

Hozzávalók:
1 kg fejtős bab
3 vöröshagyma
olivaolaj
egész babérlevél
majoranna
vegamix
római kömény
pirospaprika
rizsliszt

krumpli

0 Comments:

Post a Comment

<< Home