Sunday, September 03, 2006

Szójapöri Extra



Szójakockát 2-3 órával főzés előtt beáztatjuk, hozzáöntünk egy kis vegamixet. 3 órával később leöntjük róla a vizet, és megöntözzük szójaszósszal. Hagyjuk állni egy 20 percet.

Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, és hidegen sajtolt napraforgóolajon, vagy olivaolajon megdinsztelünk.
2 pritamin-paprikát, és egy "sima" zöld paprikát apró szeletecskékre vágunk, rátesszük a dinsztelődő hagymára. Amikor aranysárgás a hagyma, ráöntjük a szójakockát., valamint 3-4 szál karikára vágott újhagymát (az egész újhagymát használjuk, beleértve a zöldjét, csak az esetlegesen száradó végeket kell lecsippenteni.) Úgy 20 percig főzzük. Eközben egy kisebb padlizsánt felkockázunk (természetesen héjástúl) majd hozzáadjuk a szójapörihez. Fűszerként majoranna, bazsalikom bőségesen, és egy kevés kakukkfű. Ha elforr, pótoljunk hozzá egy kevéske vizet, illetve száraz vörösbort. Ismét megöntözzük szójaszósszal és főzzük addig, míg megpuhul a padlizsán (nem kell szétfőzni!!)
Hagyjuk állni egy kicsit, az jót tesz neki.

Köretnek ideális a rizibizi (barnarizsből, amelyett 8 órán át áztatni érdemes + zsenge borsó).

Hozzávalók:

szójakocka
vöröshagyma
pritamin-paprika
zöld paprika
újhagyma
padlizsán

vegamix
szójaszósz
hidegen sajtolt napraforgóolaj, vagy olivaolaj
majoranna
bazsalikom
kakukkfű
száraz vörösbor

Köretnek:
barnarizs
zsenge borsó

0 Comments:

Post a Comment

<< Home