Gyömbéres sült-zöldség mazsolás rizzsel
Nem akartam lemenni vásárolni, így ez egy kis „maradék-feldolgozás”. Előző este mindenesetre beáztattam egy kis barnarizst vegamixes vízben. (bő víz, rizs ugyanis magába szívja).
A lényeg a vágásban van!
3 sárgarépát és 2 kis zellert vékony kb. 5 centis csíkokra vágunk. Egy nagy fej hagymát „fél-karikákra”. Találtam még 3 levél kelkáposztát a hűtőben, nyers salátába szántuk, de most áldozatul esett. Azt is csíkokra…
Rizs
Hevítünk egy kis szezám-olajat, megforgatjuk benne a rizst. Kicsit pörköljük, majd felengedjük vízzel. Mazsolát melegvízbe beáztatjuk. Fűszerek: petrezselyem, őrölt koriander, sáfrány, és/vagy kurkuma, tengeri só. Sáfrányt, kurkumát, mazsolát csak a legvégén rakjuk bele. Ennyi és mennyei.
Hozzávalók
Sárgarépa
Zeller
Hagyma
Kelkáposzta
Olívaolaj
Barnarizs
Kukorica
vörös/fekete bors
Őrölt gyömbér
Mazsola
Petrezselyem
Őrölt koriander
Sáfrány
Kurkuma
0 Comments:
Post a Comment
<< Home