Diós karfiol, zöld öntettel
Öntet
1 hosszú szál póréhagymát karikára vágunk, mellé egy kis cukkíni dettó, és - ami itt egy nagy újítás – az előző estéről maradt néhány salátalevél, azt is apró szeletekre vágjuk és az egészet odarakjuk dinsztelődni. Rámegy 2 fej fokhagyma, és Vegamix, fehérbors, gyömbér, kevés koriander. Felöntjük vízzel, teszünk hozzá tengeri sót és puhára főzzük. Majd leturmixoljuk (ne az egész levét használjuk, mert akkor túl híg lesz).
Karfiol
Karfiolt megmossuk, rózsákra szedjük, és kétrétegű párolgóban felteszzük. Karfiol tetejére szórjunk egy kis vegamixet, és sót. Még mielőtt teljesen megpuhulna, levesszük a tűzről.
Hozzávalók
öntet
Póréhagyma
Cukkíni
Salátalevél
Fokhagyma
Vegamix
Fehérbors
Gyömbér
Koriander
tengeri só
Karfiol
Karfiol
Növényi margarin
Darált dió
Zsemlemorzsa
0 Comments:
Post a Comment
<< Home