Wednesday, February 28, 2007

"kolbász-krém"



Már régóta érdekelt, tényleg lehet ilyet, vagy ez csak "imitáció"

Nos, lehet! Sőt…

Bulgurt készítünk. A bulgur, alias török rizs vagy búzatöret egy jól kezelhető gabona, nem kell áztatni, gyorsan elkészül.
Elkészítéséhez: olívaolajon hagymát dinsztelünk, ráteszzük a bulgurt, keverünk rajta néhányat (pirítjuk) majd felöntjük vízzel, teszünk hozzá fokhagymát, vegamixet, bazsalikomot, és majoránnát. Főzzük, míg puha lesz, ha kell, pótoljuk a vizet.

Hagyjuk kihűlni.

Apróra vágunk egy nagy fej lilahagymát. Összekeverjük a bulgurral és beteszzük egy turmixba, hozzáadunk olívaolajt, borsot őrölt köményt, 6-7 fokhagymát, egy kevés tárkony, édes pirospaprikát és egy kevés mustárt. A egészét összeturmixoljuk. A lényeg a tárkony kivételével, ne kíméljük a fűszereket.


Hozzávalók:

Bulgur
Olívaolaj
Vöröshagyma
Fokhagyma
Vegamix
Bazsalikom
Majoránna
Lilahagyma
Őrölt fekete bors
Őrölt kömény
Tárkony
Édes pirospaprika
Mustár


0 Comments:

Post a Comment

<< Home