Thursday, October 25, 2007

Kapros zöldségkrém-leves



Kockára vagy karikára vágunk néhány fehérrépát, egy kis fej karalábét. Odatesszük párolni hidegen-sajtolt napraforgó olajon. (Figyeljünk rá, hogy még véletlenül se legyenek szállassak, hisz az minden krémleves átka.) Karikára vágunk egy póréhagymát. Megtörünk egy-két foghagymát, hozzátesszük, egy pici vízzel kisegítve. Kockára vágunk kb. ugyanannyi sütőtököt, mint amennyi a répa és a karalábé együtt, hozzáadjuk. Teszünk rá vegamixet bőségesen, (lehet porállagú, vagy darabos), egy kis fehér borsot (óvatosan), kis tengeri sót, végül szárított vagy friss kaprot. Úgy tíz percig kevés vízen pároljuk, majd felöntjük, aszerint mennyire akarjuk sűrűre a levest. (Inkább kevesebb, mint több vizet adjunk hozzá, hisz a víz utólag is pótolható, sűríteni viszont nem lehet). Amikor puhák a zöldségek, és már finom ízes a lé, elzárjuk, majd kis hűtés után leturmixoljuk. Talaláskor friss petrezselymet, vagy metélőhagymát szórunk rá (de lehet pirítós-kockákat is).

Hozzávalók:

Fehérrépa
Karalábé
Póréhagyma
Sütőtök


Fokhagyma
Hidegen-sajtolt napraforgó-olaj
Fehérbors
Tengeri só
Vegamix
Friss vagy szárított kapor

Friss metélőhagyma
Petrezselyem

0 Comments:

Post a Comment

<< Home