Káposztás tészta – with a twist
Csak ínyenceknek. Aki csak a mamafőztjét szereti, annak ez már tényleg sok lehet.
Káposztás tészta hagyományosan készül (mármint vega szempontból.)
A fejes káposztát apróra vágjuk, és itt akkor van két variáció: van, aki dinsztelve, kevés olajon pirítja, van, aki kevés vízen, párolja. A végeredmény azonban kb. ua. Fűszernek: őrölt fekete-bors, kevés só.
Tészta
Vizet forralunk, teszünk bele egy csipet sót és egy kis hidegen sajtolt olajat (ragadásgátló gyanánt)
Lobogó vízben odateszünk tojásnélküli durum-tésztát.
Én ismét kiállnék az "al dente" mellett. Mint már írtuk az al dente annyit jelent, a "foghoz", és arra utal, hogy a kész tészta harapáskor még tanúsít valami ellenállást - magyarán nem kell agyonfőzni!
Ha kész van összedobjuk a káposztát és a tésztát. És itt jön csavar: dió, és oregáno.
Belekeverjük, és hagyjuk még egy kicsit összeérni.
Nem mondom, nem hasonlít a hagyományos cvekkedlire, de nagyon izgalmas ízt ad.
Hozzávalók
durum-tészta
darált dió
morzsolt/szárított vagy friss oregáno
hidegen-sajtolt napraforgóolaj
őrölt bors
só
3 Comments:
Grind poppy seeds instead of walnuts, yummy!
poppy seeds 4 something else,this is good as it is,believe me , i tried it!(egyebkent miert kell angolul ini?nem ereni magyar?)
mit kerestem, koszonom
Post a Comment
<< Home