Friday, April 13, 2007

4hagymás krumpli


Krumplit megsikáljuk, héjat letisztítjuk, kis sóval odateszzük főni. Még mielőtt puhára főne, levezzük a tűzről, leöntjük, és karikákra vágjuk.(a héj marad!!!)

Karikára vágunk egy nagy fej vöröshagymát, és a karikákat betesszük egy tűzálló edénybe

Az első hagymaágyra krumpli-karikákat teszünk. Megsózzuk, megborsozzuk (ha lehet friss fekete törtborssal), meghintjük őrölt köménnyel, és egy kis őrölt babérral, megöntözzük olívaolajjal.

Ugyanezt megismételjük. A második réteg a lilahagyma, rá még egy rétek krumpli, végül a póréhagyma (erre már nem megy krumpli). Minden sornál ugyanaz a fűszerzés.

Az edényt letakarjuk alufóliával, így sütjük, míg össze nem érnek az ízek.

Medvehagymát egy ollóval felaprítjuk, összekeverjük szójajoghurttal, majd amikor levesszük a fóliát, a még gőzölgő krumplira rákanalazzuk a joghurtot.

Ennyi

Savanyú-káposztával és száraz vörösborral még jobb.



Hozzávalók:

Vörös, lila, póré és medve hagyma
Krumpli
Szójajoghurt
Olívaolaj
Őrölt kömény
Őrölt babér
Tört bors



1 Comments:

Blogger pb said...

megcsinaltattam anyuval. jo lett, bar sokak a fuszerezest mashogy oldottak volna meg. utolag.

10:51 AM  

Post a Comment

<< Home