4hagymás krumpli
Krumplit megsikáljuk, héjat letisztítjuk, kis sóval odateszzük főni. Még mielőtt puhára főne, levezzük a tűzről, leöntjük, és karikákra vágjuk.(a héj marad!!!)
Karikára vágunk egy nagy fej vöröshagymát, és a karikákat betesszük egy tűzálló edénybe
Az első hagymaágyra krumpli-karikákat teszünk. Megsózzuk, megborsozzuk (ha lehet friss fekete törtborssal), meghintjük őrölt köménnyel, és egy kis őrölt babérral, megöntözzük olívaolajjal.
Ugyanezt megismételjük. A második réteg a lilahagyma, rá még egy rétek krumpli, végül a póréhagyma (erre már nem megy krumpli). Minden sornál ugyanaz a fűszerzés.
Az edényt letakarjuk alufóliával, így sütjük, míg össze nem érnek az ízek.
Medvehagymát egy ollóval felaprítjuk, összekeverjük szójajoghurttal, majd amikor levesszük a fóliát, a még gőzölgő krumplira rákanalazzuk a joghurtot.
EnnyiSavanyú-káposztával és száraz vörösborral még jobb.
Hozzávalók:
Vörös, lila, póré és medve hagyma
Krumpli
Szójajoghurt
Olívaolaj
Őrölt kömény
Őrölt babér
Tört bors
1 Comments:
megcsinaltattam anyuval. jo lett, bar sokak a fuszerezest mashogy oldottak volna meg. utolag.
Post a Comment
<< Home