Monday, August 31, 2009

Céklaleves variáció



Vékony csíkokra vágtam a a céklát, sárgarépát és fejes-káposztát, és olaj dinsztelem.

Egy másik edényben odaraktam az "alaplevet": víz, vegamix, görögszéna, petrezselyem, só

Kisidő párolás után céklához adtam a karikára vágott újhagymát (zöldestűl.)

Alaplevet kb. 15 perc főzés után hozzáöntöttem a puhuló zöldségekhez.
Hozzáadtam 1 nagy gerezd zúzott fokhagymát, egy evőkanál ecetes tormát, egy evőkanál balzsamecetet.

Végül hozzáadom az apróra vágott kaprot és sózom borsozom.

Hozzávalók:
cékla
sárgarépa
fejes-káposzta
újhagyma
fokhagyma
kapor

vegamix
görögszéna
petrezselyem
tengeri só
ecetes torma
balzsamecet
tört fekete bors
hidegen sajtolt napraforgóolaj

0 Comments:

Post a Comment

<< Home