Sunday, November 11, 2007

Sütőtök krémleves körtével



Olíva-olajon vagy tökmag-olajon odateszzük párolni a kb. 2-3 centisre kockákra vágott hámozott sütőtököt. Meghintjük egy kis vegamixxel, tengeri sóval, őrölt fehér-borssal. Kis párolás után, felöntjük vízzel, és teszünk hozzá, két kis hámozott krumplit, valamilyen zöld leveles zöldséget (lehet egy picike spenót, vagy zeller-levél, de lehet petrezselyem, sőt – kapaszkodjatok - salátalevél is). Beleteszünk két félbevágott fokhagymát, és hagyjuk főni kb. 10 percig. Meghámozunk, és kicsumázunk egy nagyobb körtét, négybe vágjuk, és hozzáadjuk. Amikor már puha a tök meg a krumpli, szórunk rá egy kevés őrölt koriandert, leturmixoljuk, és kész is. Pirítós-kockával tálaljuk.

Hozzávalók

Sütőtök
Krumpli
Zöld leveles zöldség (spenót, zeller-levél, petrezselyem, vagy salátalevél)
Fokhagyma
Körte

Olíva-olaj vagy tökmag-olaj
Vegamix
Tengeri só
Őrölt fehér-bors
Koriander

0 Comments:

Post a Comment

<< Home