Monday, August 31, 2009

Gazpacho (Classic)


A világ legegyszerűbb és tán legegészségesebb levese.
Ez az a recept, amit előbb a hozzávalókkal kell kezdeni, mert gyakorlatilag nincs főzés.

Hozzávalók:
1 nagy szelet áztatott fehér kenyér
1/2 kígyóuborka
3 paradicsom
2 db paprika (ha lehet piros szinű, de NEM csipős)
1 gerezd fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj

őrült feketebors

Van aki savasabban szereti, az több paradicsomot tesz bele, van aki "lightosabban", az több uborkát.

Ennyi!
Mindezt összevágni nyersen és összeturmixolni.
Van aki még átszűri vagy passzírozza, ízlés szerint.

Akartam kitaslűálni valami nagy csavart, de az az igazság, hogy ez így jó!

És a lényeg. A gazpacho csak hidegen jó!

(Variációk: van aki néhány rusztikus uborka, vagy más zöldségdarabot benne hagy. Lehet pititott kenyérkocskát adni hozzá. )

0 Comments:

Post a Comment

<< Home