Friday, December 11, 2009

Kapros sütőtökrém leves



Póréhagymát karikára vágunk, odatesszük dinsztelni hidegen sajtolt napraforgó olajban. Sütőtököt meghámozzuk (ez az egész főzési folyamat legnehezebb része J ), kimagozzuk és kockára vágjuk, rátesszük a dinsztelődő hagymára. Hozzáadunk egy kevés vizet, kis vegamixet, borsikafüvet és tengeri sót. Figyeljünk arra, hogy mindig kevés vizet adjunk hozzá, majd ha az elforrt, pótoljuk. (Turmixolás után ugyanis a vizet könnyű még hozzáadni, de a túl híg levest már utólag sűríteni nem igen lehet.) Ha megpuhult a tök (egy villával össze tudjuk nyomni) jöhet a turmixolás. Ha túl sűrű és az íze is engedi, akkor még tehetünk hozzá vizet. Itt jön egy csipet őrölt szerecsendió, valamint a nagyon apróra vágott kapor (lehet friss, vagy szárított.) Még roggyantunk rajta egyet, és kész.

Hozzávalók

Póréhagyma

Sütőtök

Napraforgó-olaj

Vegamix

Borsikafű

Tengeri só

Őrölt szerecsendió

Kapor

0 Comments:

Post a Comment

<< Home